В Україну повернулись ще 7 дітей з окупованих росією територій

Читать на русском
На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще сімох дітей, які проживали в окупації, повідомив омбудсман Лубінець.
Фото: www.facebook.com/dmytro.lubinets

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще сімох дітей, які проживали в окупації.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Він розповів, що діти та їхні сім'ї прибули з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

«Дехто з сімей пережив справжнє жахіття в окупації і став свідком того, як росіяни мародерили будинки місцевих мешканців, змушували брати російські паспорти, вчиняли насильство над українцями, змушувати дітей навчатися у школі за канонами «руского міра». А родини, де є хлопці-підлітки виїжджали з ТОТ, аби їх дітей згодом не забрали до російської армії», – повідомив Лубінець.

Він додав, що незабаром сім'ї отримають необхідну медичну, психологічну, гуманітарну та соціальну допомогу, «а відповідні держоргани зафіксують з їх слів факти російських злочинів, свідками яких вони стали».

Нагадаємо, нещодавно із тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще одну групу викрадених росією дітей.

А у лютому з тимчасово захопленої росіянами території Луганської області повернули двох сестер. Вони майже два роки не могли побачити матір через війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: