Рф заздалегідь підготувалася до мобілізації на окупованій території Запорізької області – Федоров

Читать на русском
У росіян зараз майже все готове до проведення мобілізації на тимчасово окупованій території області.
Getty Images

Останні чотири місяці рф проводила підготовку до проведення мобілізації на тимчасово окупованій території.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

За його словами, у ворога майже все готове до проведення мобілізації.

«Вже останні чотири місяці ворог проводив підготовку до проведення мобілізації. І всіх ставив абсолютно на військовий облік. Вони відкрили у кожному районі та селищі військові облікові столи. На кожному підприємстві відкрили військовий облік і таким чином намагаються повністю всіх наших мешканців поставити на військовий облік для того, щоб володіти повністю картиною: де мешкають наші жителі, хто підлягає військовому обліку, де мешкають наші жителі, які можуть бути покликані», – розповів Федоров.

Глава ОВА закликав мешканців виїжджати з тимчасово окупованих територій, щоб не стати гарматним м'ясом.

Він додав, що на тимчасово окупованій території Запорізької області проживає 350-400 тисяч населення, а отже, мобілізаційний потенціал зараз 50-60 тисяч тих людей, кого росія може затягнути до своєї армії.

Нагадаємо, у ГУР вважають, що після виборів мобілізація в рф може посилитися. Також повідомлялося, що росіяни через великі втрати вдвічі зменшили час підготовки мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: