Кулеба про спецтрибунал для рф: це єдине питання, в якому немає прогресу

Читать на русском
Україна та партнери продовжують працювати над створенням спецтрибуналу для росії, проте відчутного прогресу в цьому питанні поки що немає.
Фото: AP

Україна та партнери продовжують працювати над створенням спеціального трибуналу для розслідування злочинів агресії проти України, проте прогресу в цьому питанні поки що немає.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, його цитує Європейська правда.

За злочин агресії: які країни вже підтримали створення спецтрибуналу для росіїСтворення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії росії підтримали кілька десятків країн. Список – на інфографіці.

За словами глави зовнішньополітичного відомства, тема створення спецтрибуналу є найскладнішою, оскільки учасники обговорюють реалізацію двох різних концепцій.

«Одні вважають, що варто запускати трибунал просто зараз, без вирішення юридичних питань, створити трибунал, який не зможе судити особисто президента путіна і ще двох людей. Інша група вважає, що поки це питання не вирішене, немає сенсу запускати трибунал», – розповів міністр.

Кулеба додав, що зараз це «єдине питання, де немає практичного прогресу».

«В усіх інших питаннях ми перейшли у практичні фази, видаються ордери на арешт Міжнародного кримінального суду, запускається робота компенсаційного механізму, група прокурорів тут, у Гаазі, збирає докази вчинення злочину агресії та готує обвинувачення, але, власне, ще немає місця, куди це обвинувачення подати. Це останній елемент, який нам потрібно вирішити», – резюмував він.

Нагадаємо, ідею трибуналу підтримують щонайменше три десятки країн, докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Раніше Дмитро Кулеба назвав п'ять основних параметрів спецтрибуналу для керівництва росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: