Заволодіння 1200 га землі на Київщині: суд залишив заарештованими ділянки

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні прохання адвоката в інтересах трьох осіб про скасування арешту майна.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими 48 земельних ділянок у межах кримінального провадження про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові у Київській області.

Таке рішення 21 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат подав в інтересах трьох осіб про скасування арешту 48 земельних ділянок, власниками яких є вони. Йшлося про ділянки, які розташовані на території Софіївсько-Борщагівської та Петропавлівсько-Борщагівської сільських рад Києво-Святошинського району Київської області.

«У задоволенні клопотання відмовити», – йдеться в рішенні.

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру депутату Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області у причетності до цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

За даними слідства, у 2018-2019 роках організатор злочину, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру у Київській області, а також зв'язки з високопосадовцями у різних сферах, розробив схему заволодіння сільськогосподарськими землями які перебували у постійному користуванні державних підприємств на території Київської області. Для цього він залучив інших співучасників, які, серед іншого, підшукували учасників АТО, які мають право на безоплатне отримання земельної ділянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: