Російські війська накопичили «Калібри» і можуть їх застосувати найближчим часом – Буданов

Читать на русском
Російська армія тривалий час накопичувала крилаті ракети типу Калібр. Окупанти можуть використати їх для ударів по Україні найближчим часом.
armyinform.com.ua

Російська армія тривалий час накопичувала крилаті ракети типу «Калібр». Окупанти можуть використати їх для ударів по Україні найближчим часом.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в етері телемарафону.

Ворог вночі атакував Україну ракетами та дронами: скільки цілей знищила ППОРосійські війська випустили цієї ночі по Україні 14 крилатих ракет, 11 ударних дронів, а також балістику та авіаційну ракету. Сили протиповітряної оборони збили 18 ворожих цілей.

За його словами, загарбники, які понад рік не завдавали ударів по українській енергетиці, накопичили певну кількість озброєння. Відтак у ворога зараз є сили для того, щоб продовжувати атаки.

«Калібри» накопичувалися весь цей період. Вони абсолютно готові до застосування», – зазначив Буданов.

Він зауважив, що росіяни поки не застосовують цей тип ракет оскільки вони менш ефективні, ніж крилата ракета Х-101. Але кількість ракет цього типу у рф зменшилася.

«Найближчим часом, я думаю, ми знову побачимо «Калібри», тому що кількість Х-101 значно скоротилася», – додав начальник розвідки.

Раніше повідомляли, що застосування росією гіперзвукових ракет «Циркон» може означати, що у неї виник дефіцит інших типів ракет. Або окупанти таким чином перевіряють українську протиповітряну оборону.

Раніше у ЗСУ заявили, що росіяни накопичили в окупованому Криму гіперзвукові крилаті ракети «Циркон» і можуть час від часу продовжувати «точковий терор».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: