Зеленський провів тригодинну нараду з військовими та урядовцями щодо дронів для ЗСУ

Читать на русском
Президент провів тривалу нараду, щоб оновити та деталізувати плани виробництва різних типів безпілотників для армії.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський разом із військовими та урядовцями оновили та деталізували плани виробництва безпілотників на цей рік.

Про це Зеленський розповів у Telegram 1 квітня.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

«Разом з військовими та урядовцями провели майже тригодинну, максимально конкретну нараду щодо дронів. Оновили й деталізували плани виробництва на поточний рік за всіма типами безпілотників: FPV, бомбардувальниками, розвідниками, а також за далекобійними дронами для особливих завдань», – повідомив Зеленський.

Окрім того, за словами президента, обговорили, як забезпечити гнучкість нашого ОПК.

«Потреби фронту постійно змінюються. Наші виробники мають вчасно реагувати на них», – наголосив Зеленський.

Також глава держави повідомив про важливі рішення щодо спрощення процедури закупівель, імпорту комплектуючих, нарощування виробництва снарядів для дронів та навчання операторів.

«Проєкт побудови комплексної системи керування засобами РЕБ для захисту наших воїнів і техніки від російських безпілотників. Систему вже тестують на окремих напрямках. Запланували масштабування проекту на весь фронт», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, у грудні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна виготовить 1 млн дронів у 2024 році. Пізніше у Кабміні уточнили, що він мав на увазі лише FPV-дрони. А якщо врахувати безпілотники інших типів, то їхня кількість буде ще більшою.

У березні з бюджету виділили додаткові мільярди гривень на дрони для ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: