Окупанти знову атакували високовольтну підстанцію – Міненерго

Читать на русском
На високовольтній підстанції у Запорізькій області зафіксовано вибухи від атаки російських дронів.
фото Міненерго

Армія рф атакувала високовольтну підстанцію в Запорізькій області, пошкоджено обладнання. Однак вранці 1 квітня дефіциту електроенергії немає, аварійні відключення не застосовуються.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Як повідомляється, ворог атакував підстанцію у Запорізькій області дронами.

На Одещині спалахнув енергооб'єкт через падіння уламків дрона, вводять аварійні відключення світлаВнаслідок атаки військ російської федерації в Одеській області спалахнула пожежа на енергетичному об'єкті. Відтак ввели аварійні відключення світла, в Одесі не курсує електротранспорт.

«На високовольтній підстанції у Запорізькій області зафіксовано вибухи БПЛА. Є пошкодження обладнання», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в результаті бойових дій пошкоджено газопровід середнього тиску до будівлі пожежної частини у Харківському районі. Без газопостачання залишилась частина населеного пункту та комунально побутовий об’єкт.

За даними Міненерго, станом на ранок аварійні відключення електроенергії не застосовуються.

Діють графіки погодинних обмежень у Харкові та мережеві обмеження споживання для промисловості у Криворізькому районі.

Дефіциту електроенергії немає.

Крім того, повідомляється, що напередодні фіксувався профіцит у системі – через сонячну погоду та відповідно інтенсивний виробіток електроенергії СЕС.

Нагадаємо, у Харкові змінили графіки погодинних відключень. При цьому з містом ситуація з електрикою поки що найскладніша по всій Україні.

30 березня енергетики відмінили графіки аварійних відключень світла у шести областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: