Гуменюк пояснила, чому росія досі атакує острів Зміїний

Читать на русском
Під час атаки на Зміїний росіяни намагаються час від часу демонструвати своє панування хоча б у повітрі.
фото АР

Російські війська направляють керовані ракети островом Зміїний, щоб хоч якось створювати присутність своєї авіації повітря. Також вони у такий спосіб тероризують зерновий коридор.

Про це заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк під час брифінгу 1 квітня, повідомляє Укрінформ.

Мис Тарханкут, вишки Бойка, Азовсталь: що відомо про спецоперації ГУР під час війниУкраїнська розвідка провела низку унікальних спецоперацій під час повномасштабної війни. Докладніше – на інфографіці.

За її словами, що стосується острова Зміїний, то в умовах, коли росіяни не можуть контролювати північно-західну частину Чорного моря корабельно-катерним складом, вони намагаються тиснути авіацією.

«Вони намагаються час від часу демонструвати своє панування бодай у повітрі. І були випадки, коли літаками тактичної авіації вони проводили там і розвідку, і спроби направити туди керовані авіаційні ракети, які не мали успіху, як правило, втрачали бойову здатність ще над акваторією моря», – зазначила вона.

За її словами, спроби росіян тероризувати цей регіон більше свідчать про спроби зірвати функціонування навігаційного коридору, оскільки вздовж острова Зміїний проходять рекомендовані морські шляхи.

Нагадаємо, ще з того року росія запускає літаки в напрямку Зміїного для шантажу гуманітарних коридорів.

А у грудні ЗСУ в районі Зміїного збили російський літак, який заходив для удару по Одещині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: