Рф запускає літаки в напрямку Зміїного для шантажу гуманітарних коридорів – Гуменюк

Читать на русском
Російська авіація навмисно здійснює польоти у напрямку острова Зміїний та акваторії Чорного моря.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

Російська авіація здійснює польоти у напрямку острова Зміїний та акваторії Чорного моря. Це може бути загрозою гуманітарним коридорам, які відкрили для евакуації суден з українських портів.

Про це повідомила в ефірі телемарафону речник Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Україна запропонувала Туреччині відновити зерновий коридор без участі рф – посолУкраїнська влада звернулася до Туреччини із пропозицією відновити дію Чорноморського зернового коридору без участі російської федерації. Про це заявив посол у Туреччині Василь Боднар.

За її словами, у повітрі ворог намагається тактичною авіацією досить системно нагадувати про своє панування у Чорному морі.

«У напрямку острова Зміїний ворог запускає літаки, які здійснюють обліт території та акваторії, заявляючи про свою присутність. І натякаючи, що небезпека може бути з повітря для тих самих гуманітарних коридорів, які запропоновані для суден, які могли б вийти з портів, оскільки є там заблокованими протягом 1,5 року», – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, Україна відкрила тимчасові коридори для виходу торгових суден із портів. Ними уже пройшли чотири судна від моменту виходу рф з зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: