У МЗС анонсували візит Кулеби на конференцію у Гаазі

Читать на русском
Під час візиту до Гааги очільник українського МЗС проведе низку двосторонніх переговорів, зокрема, візьме участь в міністерській конференції Відновлення справедливості для України.
Фото: AP

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у вівторок, 2 квітня, здійснить візит у Гаагу, де проведе низку зустрічей та візьме участь у конференції щодо забезпечення покарання росії за злочини, скоєні у війні проти України.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Позови України проти росії у міжнародних судах: які справи перебувають у процесі розглядуУкраїна проти росії у міжнародних судах – у процесі розгляду перебувають справи в ЄСПЛ, Міжнародному суді ООН та Постійній палаті третейського суду.

Як зазначається, метою конференції є обговорення пункту 7 української Формули миру – «Відновлення справедливості», а також опрацювання результатів документування та розслідування злочинів, вчинених російськими загарбниками на території України.

«Особлива увага буде зосереджена також на подальших кроках на шляху до створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України», – зазначила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, організаторами конференції є Україна, Нідерланди та Європейська комісія. Серед учасників заходу – прокурор Міжнародного кримінального суду, генеральний секретар Ради Європи, президент Євроюсту, представники Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України (RD4U), та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA).

Повідомляється, що за результатами конференції буде прийнята політична декларація.

Під час візиту до Гааги Кулеба проведе низку двосторонніх переговорів, зокрема з нідерландською колегою Ханке Брейнс Слот.

Як відомо, у березні 2024 року в Гаазі обрали нового голову МКС.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України займається організацією візиту президента Володимира Зеленського до Індії.

Також «Слово і діло» переглянуло декларації членів уряду та склало рейтинг їхніх зарплат за минулий рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: