МКС очолила суддя, яка видала ордер на арешт путіна

Читать на русском
Суддя, яка видала ордер на арешт диктатора володимира путіна, очолила Міжнародний кримінальний суд.
international criminal court

Судді Міжнародного кримінального суду (МКС) на пленарному засіданні 11 березня обрали головою суду суддю Томоко Акане.

Про це йдеться на сайті МКС.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Томоко Акане – одна із суддів, які видали ордер на арешт президента росії володимира путіна у березні 2023 року.

Новообрана глава МКС заявила, що зосередиться на «сприянні діалогу між органами суду, представниками захисту та потерпілих, а також на зміцненні діалогу з державами-учасницями та державами, які ще не ратифікували Римський статут».

Крім того, суддя Росаріо Сальваторе Айтала був обраний першим віце-президентом, а суддя Рейне Алапіні-Гансу – другим віце-президентом. Члени президії МКС обираються на трирічний термін.

Нагадаємо, в березні 2023 року МКС видав ордери на арешт президента рф володимира путіна і уповноваженої з прав дитини в рф Марії Львової-Бєлової. Через кілька днів Слідчий комітет росії порушив кримінальну справу проти прокурора та трьох суддів МКС, які видали ордер.

А в липні минулого року Міністерство внутрішніх справ рф оголосило у федеральний розшук суддю Міжнародного кримінального суду Томоко Акане через ордер на арешт путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: