Україна отримала від Японії грант на майже 120 млн доларів

Читать на русском
Японія надала Україні 120 млн доларів на безповоротній основі для компенсації витрат на охорону здоров'я та відновлення.
Фото: «Дзеркало тижня»

Україна на безповоротній основі отримала від Японії 118 млн доларів у рамках проєктів Світового банку на охорону здоров'я та відновлення.

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Україна отримала від Японії $50 млн на відновлення зруйнованого житлаОтримані кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії, та на відбудову житлової інфраструктури України.

Залучене грантове фінансування від уряду Японії складається з:

  • 70 млн доларів у рамках проєкту Світового банку HEAL Ukraine, кошти будуть направлені на підтримку державного бюджету для відшкодування видатків за програмою медичних гарантій.
  • 48,2 млн доларів у рамках проєкту Світового банку «Ремонт житла для відновлення прав та можливостей людей». Кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету на компенсаційні виплати власникам будинків на ремонт.

«Залучені кошти в рамках проєктів HEAL та HOPE допоможуть Уряду надавати своїм громадянам належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії, відбудовувати житлову інфраструктуру України», – зазначив міністр Сергій Марченко.

Нагадаємо, Україна також отримала 1,5 млрд доларів позики на підтримку політики розвитку від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку.

За два роки повномасштабної війни Японія надала Україні через проєкти Світового банку та Японське агентство міжнародного співробітництва 4,6 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: