Україна отримала 1,5 млрд доларів від Світового банку

Читать на русском
Позика від СБ складається з гарантій уряду Японії у розмірі 984 млн доларів і гарантій Великої Британії на 516 млн доларів.
Business World Ghana

Україна отримала 1,5 млрд доларів позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку.

Про це повідомив Мінфін у п'ятницю, 29 березня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Фінансування складається з гарантій уряду Японії через цільовий фонд Світового банку у розмірі 984 млн. доларів і гарантій Великобританії на суму 516 млн. доларів.

До загального фонду держбюджету надійшло 1,4 млрд доларів. З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов'язань України програмою передбачено капіталізацію відсотків із японських коштів на суму 99,54 млн доларів.

Повідомляється, що передумовою отримання траншу стало виконання Україною необхідних 8 вимог за програмою, зокрема це гармонізація митного та податкового законодавства України до норм ЄС, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності у системі електронних закупівель.

Нагадаємо, у березні Єврокомісія виплатила Україні перший транш у 4,5 млрд євро. Також Україна отримала новий транш від МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: