Впродовж доби війська рф найбільше атакували на двох напрямках у Донецькій області – Генштаб

Читать на русском
В Україні на фронті впродовж минулої доби, 30 березня, відбулося 85 бойових зіткнень. Ворог найбільше атакував на Новопавлівському та Авдіївському напрямках.
facebook.com/80brigade

В Україні на фронті впродовж минулої доби, 30 березня, відбулося 85 бойових зіткнень. Ворог найбільше атакував на Новопавлівському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Загалом, ворог завдав 17 ракетних та 83 авіаційних удари, здійснив 87 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах та проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямку захисники відбили 6 атак у районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка на Луганщині. Там ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 7 атак в районах населених пунктів Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками було відбито 24 атаки в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Уманське, Первомайське, Невельське.

На Новопавлівському напрямку захисники продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка та східніше Водяного Донецької області, де ворог 36 разів намагався прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив 5 атак на позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни 2 рази атакували позиції ЗСУ на лівобережжі Дніпра.

Нагадаємо, російські війська продовжували поступове просування на захід від Авдіївки. Наприкінці березня вони, ймовірно, взяли під контроль два села.

До слова, в американській розвідці вважають, що війна України та росії триватиме ще як мінімум два роки. Але офіційні особи США та Заходу приватно заявляють, що бойові дії можуть тривати ще до п'яти років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: