Вночі сили ППО знищили 8 ворожих дронів на півдні

Читать на русском
Вночі 31 березня росіяни атакували Україну ударними дронами та ракетами. Бойова робота Сил ППО тривала дві години.
Фото: Depositphotos

У ніч проти неділі, 31 березня, війська рф здійснили комбіновану атаку на Україну, застосувавши ударні безпілотники та різні види ракет. Бойова робота сил ППО тривала близько двох годин.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Зазначається, що цієї ночі російські терористичні війська вкотре спрямували декілька хвиль ударних БПЛА типу «Shahed-131/136» по південних регіонах. Під прицілом ворога знов була енергетична інфраструктура Одещини та агропромислові потужності Херсонщини.

«Ворог рясно атакував Одещину. Всі 8 дронів вдалось збити. Падіння уламків збитого дрону спричинило пожежу на одному з енергооб’єктів області, внаслідок чого відбулось знеструмлення кількох населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Люди не ушкоджені. Ведуться відновлювальні роботи», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що по Херсонщині паралельно, під час дронової атаки, росіяни застосували і балістику, і керовану авіаційну ракету. Ворог поцілив по законсервованому агропідприємству. Люди не постраждали.

«Ракетами ворог намагався поцілити, очевидно, по певних об‘єктах, але все ж таки влучання відбулось на відкритій території. На щастя, люди теж не постраждали. Сам факт того, що ворог комбінує атаки дронові, балістичні і з використанням ракети авіаційного базування, говорить про намагання виснажити системи ППО і здобути будь-які перемоги у комбінований спосіб», – зазначила речниця Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, вночі 31 березня росіяни підняли в повітря бомбардувальники та здійснили пуски крилатих ракет по Україні з літаків Ту-95МС. У низці областей працювала ППО.

Також увечері 30 березня ворог атакував Харків, є постраждалий.

Крім того, вдень 30 березня росія завдала ракетного удару по Херсонській та Миколаївській областях.

Раніше в Укренерго назвали збитки для енергосистеми України після масованого обстрілу військами росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: