У Варшаві завершилися переговори Шмигаля з польським урядом: про що домовилися

Читать на русском
Представники урядів України та Польщі провели у Варшаві консультації для врегулювання низки питань, зокрема блокування кордону.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Представники урядів України та Польщі провели у Варшаві консультації щодо врегулювання низки питань у рамках двостороннього співробітництва.

Про перші підсумки зустрічі розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Під час переговорів сторони «приділили велику увагу складним темам». Так, у Варшаві обговорювалася ситуація на кордоні та торгівля в агросекторі.

Шмигаль наголосив, що українська сторона очікує від Польщі конкретних відповідей на запропоновані кроки.

«Уже більша частина з них виконана. Очікуємо заборону Єврокомісією транзиту й експорту з росії та білорусі товарів, а також погодження нашої угоди про спільний контроль на пунктах пропуску», – зазначив Шмигаль.

Він висловив сподівання, що сьогоднішні консультації дозволять знайти шляхи врегулювання проблемних питань, оскільки стратегічні відносини між Україною та Польщею «мають на увазі взаємну довіру та відкритість, здатність до діалогу та компромісу».

Нагадаємо, за минулий місяць Україна втратила 7,7 млрд гривень митних платежів через блокаду кордону польськими протестувальниками. Очікувані фінансові втрати у березні – 6,5 млрд гривень.

Сьогодні стало відомо, що польські протестувальники тимчасово, орієнтовно до 2 квітня, розблокували пункт пропуску «Угринів-Довгобичів» на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: