ВАКС заарештував депутата Тернопільської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного депутата.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту до 18 травня депутата Тернопільської обласної ради від партії «Довіра» Олега Щиголя. Його підозрюють в одержанні 30 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Таке рішення 22 березня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Щиголя Олега Олексійовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 18 травня 2024 року, але в межах строку досудового розслідування. Взяти підозрюваного Щиголя Олега Олексійовича під варту в залі суду», – оголосив суддя.

Одночасно депутату Щиголю визначили альтернативу у вигляді 150 тисяч грн. У разі внесення застави на нього покладуть такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про кожне відлучення з Тернопільської області; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Тернопільської облради від партії «Довіра» Олегу Щиголю. Як встановило слідство, у січні 2024 року посадовець запропонував військовослужбовцю Збройних сил України посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми.

Раніше Вищий антикорупційний суд не повернув прокурору САП справу колишнього голови Тернопільської облради Михайла Головка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: