Апеляція ВАКС дозволила оскаржити вирок ексзаступнику міністра Гримчаку

Читать на русском
Апеляційна інстанція поновила строки на оскарження вироку колишньому заступнику глави Міністерства з тимчасово окупованих територій.
Юрій Гримчак

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду дозволила колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку оскаржити вирок, яким йому призначили 10 років ув'язнення.

Таке рішення 17 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання засудженого (Юрія Гримчака – ред.) - задовольнити. Поновити (Юрію Гримчаку – ред.) строк на апеляційне оскарження вироку Вищого антикорупційного суду від 23.02.2022 р. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою засудженого на зазначений вирок Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Також Апеляційна палата ВАКС встановивши строк до 4 листопада, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватим Гримчака і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його адвокат намагався оскаржити вирок, але йому відмовили.

Як встановив суд, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Його посередником був помічник, рідний брат дружини Гримчака Ігор Овдієнко. Так, Гримчак під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. Йдеться про Анжелу Стрижевську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: