10 років для ексзаступника міністра: Гримчаку зачитали вирок

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи колишнього заступника глави одного з Міністерств і оголосив вирок.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака у підбуренні до дачі хабара та шахрайстві. Його засудили до 10 років позбавлення волі.

Таке рішення 23 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Гримчака Юрія визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 КК України», – оголосили судді.

Суд визначив Гримчаку покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Обвинуваченого взяли під варту в залі суду. Судді також задовольнили цивільний позов до Гримчака на суму 980 тис. грн, судом додатково стягнуто з ексзаступника міністра ще 200 тис. грн судових витрат. Рішення ухвалила колегія у складі: Віктор Маслов (головуючий суддя) і суддів Віктора Строгого, Лесі Федорак.

Вказаний вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційної палати ВАКС.

За версією обвинувачення, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Його посередником був помічник, рідний брат дружини Гримчака Ігор Овдієнко. Так, Гримчак під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За даними «Слово і Діло», йдеться про Анжелу Стрижевську.

Нагадаємо, САП оголосила Гримчаку та Овдієнку обвинувальний акт. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи, а пізніше САП скерувала її до суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: