НАБУ завершило розслідувати справу колишнього мера Сум

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили закінчити розслідування справи за підозрою колишнього Сумського міського голови.
фото: sts.sumy.ua

НАБУ та САП завершили розслідувати справу за підозрою колишнього міського голови Сум Олександра Лисенка та ексдиректора Департаменту інфраструктури Сумської області Олександра Журби в одержанні 2,13 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього міського голови міста Суми та його спільника - колишнього директора Департаменту інфраструктури Сумської області, яких у жовтні минулого року викрили на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень. На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Як відомо, антикорупційний суд відстороняв Лисенка від посади.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру мера Сум та директора департаменту міськради. За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання щодо встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у провадженні господарської діяльності підприємством.

У листопаді 2022-го та жовтні 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у розмірі 2 130 000 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: