НАБУ знову викликає на допит експосадовця «Укргазвидобування»

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили нову повістку про виклик колишнього посадовця державної найбільшої газовидобувної компанії.

Національне антикорупційне бюро знову викликало на допит колишнього начальника відділу стратегічних нафтосервісних проектів АТ «Укргазвидобування» Євгена Сташенка у справі про 211 млн грн збитків компанії під час виконання договору з підвищення видобутку природного газу приватною іноземною компанією.

Відповідна повістка про виклик оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Сташенка Євгенія Вікторовича. Вам необхідно прибути 29 березня 2024 року о 09:00 до Національного антикорупційного бюро України для участі у допиті в якості підозрюваного у межах досудового розслідування кримінального провадження», – йдеться в документі.

Раніше НАБУ уже викликало Сташенка на допит.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому та чинному посадовцю компанії «Укргазвидобування». За версією слідства, у 2019-2020 роках АТ «Укргазвидобування» провело конкурс та уклало з компанією «Експерт Петролеум Україна» договір про надання послуг з підвищення видобутку природного газу на родовищах товариства. За його умовами компанія мала здійснювати базовий та підвищений видобуток «блакитного палива». При цьому вартість базового видобутку 1 куб. м газу мала бути в 3-4 рази нижчою за вартість підвищеного видобутку, а обсяг – фіксованим.

Проте, посадові особи АТ «Укргазвидобування» шляхом внесення змін до конкурсної документації знизили норму базового видобутку природного газу на 750 млн куб. м за 15 років потенційної дії договору. Крім того, до договору додали умову, згідно з якою розрахунок помісячних показників базового видобутку протягом терміну дії договору мав спиратися на обсяги такого видобутку товариством протягом 2020 року, які посадові особи АТ «Укргазвидобування» його працівникам заборонили підвищувати. Таким чином, за період з жовтня 2020 року до листопада 2023 АТ «Укргазвидобування» заподіяно збитків на суму 211 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: