Справа екснардепа Онищенка: обвинуваченому зменшили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання захисника обвинуваченого про зміну запобіжного заходу і зменшив заставу.

Вищий антикорупційний суд зменшив з 780 тисяч до 650 тисяч грн розмір застави, визначеної колишньому директору приватної компанії ТОВ «Надра Геоцентр» Сергію Свіченку. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його в причетності до «газової справи» колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 11 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, екскерівник ТОВ «Надра Геоцентр» повернувся з Росії до України, де його затримала Державна прикордонна служба. Антикорупційний суд узяв його під варту з альтернативою 1,75 млн грн застави. Пізніше йому зменшили заставу до 780 тисяч грн. Захисник Свіченка подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання захисника обвинуваченого (Свіченка – ред.) про зміну запобіжного заходу - задовольнити частково. Зменшити розмір застави, застосований обвинуваченому на підставі ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 3 березня 2021 року та змінений ухвалою колегії суддів Вищого антикорупційного суду від 10 листопада 2022 року, з 780 000 грн до 650 000 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Свіченко, як директор ТОВ «Надра Геоцентр», брав участь у злочинній організації Онищенка. Зокрема, він подавав заявки на підконтрольні злочинному угрупуванню екснардепа товарні біржі із зазначенням початкової заниженої ціни природного газу, видобутого в межах спільної діяльності ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Карпатнадраінвест» та ТОВ «Фірма «ХАС» з ПАТ «Укргазвидобування». На сьогодні встановлений розмір збитків від цієї схеми становить понад 740 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: