Суд відмовився закривати справу двох фігурантів «газових схем» Онищенка

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання обвинуваченого про закриття справи у зв'язку зі спливом строків розслідування.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився закривати кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього директора приватної компанії ТОВ «Надра Геоцентр» Сергія Свіченка і ексдиректора ТОВ «Торговий дім «Київгазенерго» Романа Гумініченка в причетності до газової справи колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 9 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Один з обвинувачених подав клопотання про закриття цієї справи. За його твердженням, матеріали досудового розслідування у кримінальному провадженні були виділені в окреме провадження зі старої справи, в якій на момент такого виділення вже закінчився строк досудового розслідування ще 2 грудня 2019 року.

«У задоволенні клопотання обвинуваченого про закриття кримінального провадження – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суд заарештував Гумініченка із альтернативою 744 тис. грн застави. Пізніше ВАКС стягнув частину його застави за невиконання обов'язку і підвищив її розмір. В листопаді 2022 року САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Гумініченка.

За версією обвинувачення, Гумініченко є одним з 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Він є директором одного з підконтрольних нардепу-організатору схеми підприємств, що стало переможцем фіктивних аукціонів з продажу газу, що купляли за заниженою ціною, а згодом перепродували за ринковою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: