Апеляційна палата залишила без змін заставу нардепа Лабазюка

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення апеляційні скарги сторін захисту та обвинувачення на заставу члена парламенту.
фото: uk.wikipedia.org

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін розмір застави в 40,26 млн грн, під яку вийшов з-під варти народний депутат групи «За майбутнє» Сергій Лабазюк.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту нардепа Лабазюка. Альтернативою йому визначили 40,26 млн грн застави. Прокурор САП і сторона захисту подали скаргу на це рішення.

«17 січня 2024 року АП ВАКС розглянула апеляційні скарги сторін захисту та обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 28 листопада 2023 року про застосування до народного депутата України запобіжного заходу у виді тримання під вартою до 21 січня 2024 року із альтернативою внесення застави у розмірі 40 260 000 грн. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторін захисту та обвинувачення, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує АП ВАКС.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу посадовців. За версією слідства, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: