Графіки відключення світла можуть запровадити ще у двох областях

Читать на русском
Графіки відключень електроенергії станом на неділю, 24 березня, можуть запровадити на Одещині та Хмельниччині. Обмеження продовжують діяти у Харкові.
Getty Image

Графіки відключень електроенергії станом на неділю, 24 березня, можуть запровадити на Одещині та Хмельниччині.

Про це повідомляє Укренерго.

Ранкова ракетна атака суттєво не вплинула на роботу енергосистеми. Проте протягом ночі росіяни прицільно били БПЛА по енергетичних об’єктах Дніпропетровщини. Уламками було пошкоджено частину обладнання на одній з підстанцій та високовольтна лінія електропередачі.

Тоді як у Кривому Розі фіксували перебої з теплопостачанням. Також під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія, що забезпечує роботу резервної схеми живлення Запорізької АЕС.

Наразі у Харкові продовжують діяти мережеві обмеження, викликані пошкодженням об’єктів енергетичної інфраструктури після обстрілу 22 березня. В Укренерго наголошують, що на Одещині та Хмельниччині графіки відключень можуть бути застосовані при зростанні споживання.

Нагадаємо, 22 березня росія здійснила найбільшу від початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. Хоча блекауту не сталося, у постраждалих областях запроваджували обмеження енергопостачання.

Цієї ночі, 24 березня, рф запустила по Україні 29 крилаті ракети Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС та 28 ударні БПЛА типу «Shahed». Українським захисникам вдалося ліквідувати 43 повітряні цілі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: