Україна експортує рекордний обсяг електроенергії до 5 країн

Читать на русском
Сьогодні протягом доби заплановано поставити на експорт рекордний обсяг електроенергії – 13 264 МВт·год.
фото Укренерго

Український експорт електроенергії сьогодні встановить новий рекорд. Електрику відправлять до Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови.

Про це повідомило Укрнерго у понеділок, 4 березня.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

«Сьогодні протягом доби заплановано поставити на експорт рекордний обсяг електроенергії - 13 264 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 716 МВт. Українська електроенергія буде експортована до 5 країн: Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови», – йдеться в повідомленні.

У компанії нагадали, що з 1 березня технічно можлива максимальна потужність експорту електроенергії з України та Молдови до Європи складає 550 МВт на годину.

Також в Укренерго наголосили, що експорт електроенергії з України до інших країн здійснюється виключно при умові відсутності дефіциту в енергосистемі. Наразі повноводдя в річках та сонячна погода сприяють активній роботі гідроелектростанцій та електростанцій на ВДЕ.

Водночас імпорт електроенергії запланований незначним обсягом у вечірні години зі Словаччини, Молдови, Румунії. Загальний обсяг 132 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 62 МВт.

Дефіциту в енергосистемі України 4 березня не прогнозується.

Нагадаємо, днями українська енергосистема надала екстрену допомогу Польщі. Перед цим у енергосистемі кілька днів був надлишок електрики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: