Тотальний контроль: у ГУР розповіли про репресії росіян проти українців в окупації

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях України російські військові посилюють репресії та морально тиснуть на українців.
фото ГУР

Російські військові на тимчасово окупованих теренах України посилюють тиск на місцеве населення.

Про це повідомила пресслужба ГУР у четвер, 14 грудня.

Прокурори розповіли, скільки мешканців Київщини зазнали тортур росіян під час окупаціїПід час часткової окупації Київщини навесні 2022 року росіяни катували понад тисячу українців.

У розвідці зауважили, що рф значно активізувала залякування та репресії у зв'язку з підготовкою до так званих виборів президента росії, а також для виявлення противників російського поневолення.

«Окупаційні адміністрації створюють жахливі й нестерпні умови для тих громадян, хто відмовляється отримувати російські паспорти: людям відмовляють у наданні медичної та соціальної допомоги, позбавляють доступу до електроенергії та системи водопостачання», – йдеться у повідомленні.

У складі карально-репресивних груп, які проводять систематичні  обшуки приватних помешкань українців на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей, російські загарбники почали використовувати фахівців із аналізу поведінки.

Під час про перевірок документів і обшуків «фахівці» пильно стежать за власником житла, створюючи додатковий психологічний тиск.

Намагаючись залякати та встановити тотальний контроль за місцевим населенням, росіяни на окупованих українських територіях намагаються обрубати всі можливі канали зв'язку та доступу до інформації.

Зокрема, для отримання дозволу та можливості користуватись мобільним інтернетом українці в окупації мусять звернутись до підконтрольних росіянам провайдерів. У цих компаніях на телефони людей вводять невідомі коди, що може свідчити про приховане встановлення шпигунських програм.

Нагадаємо, росіяни в окупації відкрили так звану школу блогерів для посилення пропаганди. Також повідомлялося, що рф погрожує українцям в окупації викраденням дітей за відмову від паспорта рсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: