Ворог пошкодив лінію, що живить Запорізьку АЕС, станція опинилась на межі блекауту

Читать на русском
Запорізька АЕС вдруге за добу опинилась на межі блекауту через російський обстріл. Окупанти пошкодили лінію, що живить станцію.
Getty Image

Запорізька АЕС вдруге за добу опинилась на межі блекауту через російський обстріл. Окупанти пошкодили лінію, що живить станцію.

Про це повідомляє Міненерго у Telegram.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«Вдруге за добу Запорізька АЕС лишалася на одній лінії живлення. Минулої ночі через обстріл було знеструмлено лінію електропередачі 330 кВ, внаслідок чого була виведена з роботи додаткова схема живлення станції», – йдеться у повідомленні.

Станом на ранок суботи, 23 березня, роботу лінії відновлено, живлення потреб ЗАЕС наразі здійснюється у повному обсязі.

Варто нагадати, що біля масштабного обстрілу 22 березня було знеструмлено лінію 750 кВ, яка живить ЗАЕС. Станція кілька годин до відновлення була за крок до блекауту, залишаючись на одній лінії живлення.

Від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. У разі їх відмови це загрожує розвитком ядерної та радіаційної аварії.

Також повідомлялося, що на тимчасово окупованій ЗАЕС спливає дозволений виробником термін перебування ядерного палива у всіх шести реакторах. Це може нести загрозу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: