Казахстан розслідуватиме вбивство своїх громадян, які нібито готували теракт у Москві

Читать на русском
Комітет національної безпеки Казахстану почав досудове розслідування вбивства співробітниками силових структур рф двох громадян Казахстану нібито під час спроби організації теракту.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Сьогодні, 9 березня, влада Казахстану підтвердила вбивство двох громадян країни силовиками рф начебто під час спроби організації теракту в Москві. Комітет національної безпеки Казахстану почав досудове розслідування.

Про це повідомляють російське видання Медуза та КНБ Казахстану.

Як відомо, 7 березня ФСБ рф заявила про запобігання теракту в синагозі в Москві, який, як стверджували, готували бойовики осередку ІДІЛ в Афганістані - «Вілаят Хорасан».

«Під час затримання терористи чинили збройний опір співробітникам ФСБ і в результаті були нейтралізовані вогнем у відповідь», - повідомила російська спецслужба.

Внаслідок цього було вбито двох підозрюваних – 35-річного Сабіта Аширалієва і 32-річного Джанібека Таскулаєва, які приїхали в Росію 28 лютого.

За місцем проживання вбитих підозрюваних, заявили у ФСБ, знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси і компоненти для виготовлення саморобного вибухового пристрою. Управління ФСБ у Калузькій області порушило кримінальну справу про підготовку до теракту (частина 1 статті 30, частина 2 статті 205 КК).

«У ЗМІ було опубліковано інформацію про ліквідацію силовими структурами РФ двох громадян Казахстану при спробі організації теракту в росії. Казахстанське громадянство та виїзд цих осіб у росію підтверджуються», - зазначили у КНБ Казахстану.

Як зазначили у Комітеті нацбезпеки Республіки Казахстан, за вказаним фактом ведеться спільне російсько-казахстанське «досудове розслідування» у тісному контакті з ФСБ країни-агресора у рамках «чинних каналів співробітництва».

Нагадаємо, що Канада, Південна Корея, Латвія, Швеція, Німеччина та Чехія долучилися до попередження про загрозу терактів у росії, які ввечері 7 березня оприлюднили США та Велика Британія.

31 січня суд ООН визнав росію винною у порушенні Конвенції про фінансування тероризму за однією із статей.

Також стало відомо, в якій країні зафіксовано найбільшу кількість терактів смертників за останнє десятиліття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: