У ГУР прокоментували вибух на нафтопереробному заводі у Самарській області рф

Читать на русском
На Новокуйбишевському нафтопереробному заводі у Самарській області росії в ніч на 23 березня спалахнула пожежа. Українські розвідники заявили, що там стався інцидент.
armyinform.com.ua

На Новокуйбишевському нафтопереробному заводі у Самарській області росії в ніч на 23 березня спалахнула пожежа. Українські розвідники заявили, що там «стався інцидент».

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в етері телемарафону.

Російські НПЗ та нафтобази під ударом дронів: географія атакРосійські НПЗ і нафтобази останні півроку регулярно зазнають атак. Географія ударів – на інфографіці.

«Ми можемо лише констатувати, що інцидент там був. В тому числі цей об'єкт використовується у військових цілях», – сказав він.

Варто зауважити, що НПЗ у Самарській області входить до групи «Роснєфті». Зокрема, там випускається паливо для реактивних двигунів, масел для ракетоносіїв та легкових автомобілів.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 23 березня, у Самарській області рф спалахнула потужна пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі. Ймовірно, причиною стала атака БПЛА.

Також писали, що у росії планують розгорнути системи протиповітряної оборони біля нафтопереробних заводів через атаки України. Втім британські розвідники вважають, що повністю уникнути руйнувань їм навряд чи вдасться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: