У Москві поховали Навального – фото, відео

Читать на русском
У п'ятницю 1 березня відбувся похорон російського опозиціонера Олексія Навального. Попрощатися з ним прийшли тисячі росіян, люди скандували - Навальний та путін-вбивця.
t.me/sotaproject

У Москві 1 березня відбувся похорон опозиційного політика Олексія Навального, який помер у виправній колонії. Попрощатися з ним прийшли тисячі росіян з квітами. Навальний буде покоїтися на Борисівському цвинтарі.

Фото та відео трансляцію похорону Навального вели російські Telegram-канали.

Відспівування Олексія Навального відбулося у Мар'їно, у храмі «Утали моя печали». Біля церкви чергували посилені наряди поліції. Також заздалегідь було виставлено паркани, автозаки та рамки біля входу на територію храму.

На прощання прийшли тисячі людей, черга до храму розтяглася на кілометри.

Пабліки писали, що люди, які прийшли попрощатися, скандували під храмом: «Навальний!», «путін – вбивця!», співали «Вічну пам'ять», а деякі кричали «Героям слава!».

Також повідомлялося, що в районі храму майже не працював зв'язок та інтернет.

Деяких людей, які прийшли на прощання, пускали на територію храму, але не в саму церкву. Паблики писали про одиночне затримання під час похорону. У храмі на прощанні з Олексієм була його мати Людмила, дружини Юлії на похороні не було з метою безпеки. Однак вона сьогодні виклала прощальне відео з Олексієм у соцмережі.

Після відспівування труну з тілом Навального повезли катафалком для похорону на Борисівському цвинтарі. Люди кидали квіти на машину та аплодували померлому політику.

Усіх охочих потрапити на Борисівський цвинтар також не пускали. Цвинтар був оточений поліцією, рух поруч з ним перекритий, виставлені рамки металодетекторів та камери.

Труну з тілом політика опустили в могилу під пісню My Way Френка Сінатри та заголовну пісню «Термінатора». На цвинтар пустили батьків Навального – Анатолія та Людмилу Навальних, а також матір Юлії Навальної.

Нагадаємо, Навальний помер 16 лютого у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За даними ЗМІ, причиною смерті став тромб, який відірвався. Пізніше в ГУР підтвердили цю причину смерті Навального.

Кремль відмовився від міжнародного розслідування смерті політика.

24 лютого тіло Навального віддали матері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: