Європарламент назвав смерть Навального вбивством та поклав відповідальність на путіна – резолюція

Читать на русском
Європарламент ухвалив резолюцію, в якій поклав на путіна та російську державу відповідальність за смерть Навального.
depositphotos.com

Кримінальну та політичну відповідальність за смерть Олексія Навального несуть російська держава та особисто володимир путін.

Про це йдеться у резолюції, ухваленій Європейським парламентом. «За» проголосували 506 депутатів, 9 – «проти», 32 – утрималися.

Росія обговорювала з США й Німеччиною обмін Навального на агента Красикова – ЗМІРосія хотіла обміняти опозиціонера Олексія Навального на російського агента Вадима Красикова й проводила щодо цього перемовини з США та Німеччиною.

Європарламент у резолюції назвав смерть Навального вбивством.

«У прийнятій у четвер резолюції депутати наголошують, що повна кримінальна та політична відповідальність за його смерть лежить на російській державі і, зокрема, на її президенті володимирі путіні, який має понести відповідальність. Депутати Європарламенту попереджають, що вбивство Олексія Навального є ще однією ознакою посилення та систематичних репресій у росії, і вимагають незалежного та прозорого міжнародного розслідування, щоб розкрити правду, забезпечити відповідальність та домогтися справедливості», – йдеться у резолюції.

Крім того, у резолюції наголошується, що політична система росії «контролюється консолідованим авторитарним режимом з нестримною корупцією, який використовує фальсифіковані вибори як подобу демократії та концентрує всю владу в руках володимира путіна».

Нагадаємо, раніше у Євросоюзі анонсували санкції проти Кремля за смерть Олексія Навального. Тим часом Кремль відмовився від міжнародного розслідування смерті політика.

Тіло Навального через дев'ять днів після смерті віддали матері. Похорон відбудеться завтра, 1 березня, у Москві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: