Заволодіння землею на Київщині: ще одному підозрюваному обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному новому підозрюваному у справі про заволодіння земельними ділянками.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт Руслана Литвиненка, якому НАБУ і САП напередодні повідомили про підозру у причетності до справи про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові у Київській області.

Таке рішення 7 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до підозрюваного (Литвиненка – ред.) у кримінальному провадженні – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною у період з 20:00 до 07:00 залишати житло строком на 2 місяці», – йдеться в рішенні.

На Литвиненка також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

Раніше антикорупційні органи повідомили про підозру депутату однієї з сільських рад Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: