Антикорупційний суд закрив справу про заволодіння землею на Київщині

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання про закриття кримінального провадження, оскільки колишній посадовець помер.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника управління Держгеокадастру у Броварському районі Київської області Миколу Момотенка у заволодінні 5,193 га землі у зв'язку з його смертю.

Таке рішення 6 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про закриття кримінального провадження у зв'язку зі смертю обвинуваченого (Момотенка – ред.) – задовольнити. Кримінальне провадження щодо обвинувачення (Момотенка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК, на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК, у зв'язку зі смертю обвинуваченого - закрити», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з двома фігурантами цієї справи.

Нагадаємо, САП обвинувачує колишнього начальника управління Держгеокадастру у Броварському районі Київської області Миколу Момотенка та ще трьох осіб у заволодінні 5,193 га землі. За версією обвинувачення, у 2015-2016 роках Момотенко вступив в злочинну змову з директором ТОВ «НВО Українська геодезична служба» Петром Макаренком, керівником ГО СТ «Родзинка» Олегом Ткаченком і Іриною Гумуржі. Змова була спрямована на заволодіння земельними ресурсами державної форми власності.

Як встановило слідство, вказані особи, маючи доступ до персональних даних та копій паспортів окремих громадян України, подали до Головного управління Держгеокадастру в Київській області підроблені документи від імені цих громадян для отримання дозволу на розробку проекту землеустрою. Після отримання дозволу вказані особи виготовили проекти землеустрою та, використовуючи службове становище, погодили технічну документацію, сприяли її затвердженню та ухваленню рішення про передачу земельних ділянок у приватну власність.

В подальшому вони зареєстрували право приватної власності на ці земельні ділянки, чим заволоділи земельними ділянками, розташованими на території Богданівської сільської ради Броварського району Київської області, загальною площею 5,193 га та вартістю 3,73 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: