Кулеба після атаки росіян звернувся до Конгресу США

Читать на русском
Глава МЗС після масованої атаки рф закликав Конгрес США все ж таки розблокувати допомогу Україні.
Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Конгрес США розблокувати допомогу Україні, аби врятувати життя людей та перемогти російський терор.

Про це Кулеба написав у Twitter після чергового обстрілу російської армії вранці 21 березня.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Сьогодні вночі, коли люди спали, Київ зазнав чергового ракетного обстрілу. Було збито понад 30 ракет, а падаючі уламки поранили понад десяток людей. Я закликаю Конгрес США розблокувати допомогу Україні, щоб врятувати життя людей, захистити свободу та перемогти російський терор», – написав міністр.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США схвалив законопроект про міжнародну допомогу на суму 95,3 мільярда доларів, що включає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Документ передбачає понад 60 млрд доларів для України.

16 лютого Палата представників США пішла на канікули без голосування за пакет фінансування допомоги Україні. Пізніше стало відомо, що Палата представників може проголосувати за фінансову допомогу Україні наприкінці березня чи у квітні.

Нещодавно Джо Байден вкотре закликав Конгрес ухвалити законопроект за допомогою України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: