Встановлено особу офіцера Росгвардії, який розстрілював авто з цивільними в Гостомелі

Читать на русском
У Гостомелі на Київщині підозрюваний разом із іншими росгвардійцями отримали наказ командира на вбивство цивільного населення.
Офіс генпрокурора

Ідентифіковано офіцера Росгвардії, який брав участь у розстрілі цивільних машин у Гостомелі на Київщині на початку вторгнення рф.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України у середу, 20 березня.

Названа кількість воєнних злочинів росії в Україні від початку вторгненняСлідчі Національної поліції відкрили понад 111 360 кримінальних проваджень за фактами злочинів армії рф.

За даними слідства, в окупованому Гостомелі підозрюваний разом із іншими росгвардійцями отримали наказ командира на вбивство цивільного населення.

«25 лютого 2022 року, перебуваючи на бойових позиціях в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської, він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватись», - йдеться у повідомленні.

Слідчі з'ясували, що військовослужбовці загону причетні до розстрілу 12 автомобілів у Гостомелі, внаслідок чого загинуло 11 мирних жителів, ще 15 отримали поранення.

Продовжується досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше було встановлено ще 11 військових рф, які розстрілювали авто з жителями Бучі. Також повідомлялося, що судитимуть військового рф, який розстріляв евакуаційну колону в Ірпені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: