Названа кількість воєнних злочинів росії в Україні від початку вторгнення

Читать на русском
Слідчі Національної поліції відкрили понад 111 360 кримінальних проваджень за фактами злочинів армії рф.
Удар рф по готелю у Харковіфото Нацполіція

Росія з початку повномасштабної війни скоїла в Україні понад 111 300 воєнних злочинів. Найбільше – за статтею про порушення законів війни.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Спецтрибунал для путіна: чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочиниІснує міжнародний механізм, який вже був успішно застосований у світовій історії – коли потрібно було позбавити влади та притягнути до суду військового злочинця, президента Югославії

Так, на сьогодні, 12 січня 2024 року, слідчі Національної поліції України розпочали 111 368 кримінальних проваджень за фактами скоєння на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил рф та їх посібниками.

З усіх злочинів 96767 за ст. 438 ККУ (Порушення законів та звичаїв війни), 9 259 – за ст. 110 ККУ (Зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України), 3559 – за ст. 111-1 ККУ (Колабораційна діяльність), 244 – за ст. 111 ККУ (Державна зрада) та інші.

За даними Офісу генпрокурора, росія вбила в Україні щонайменше 520 дітей. Але насправді загиблих набагато більше, адже це лише офіційно задокументовані дані.

Нагадаємо, цього тижня росія вдарила по готелю в Харкові, в якому були цивільні.

Раніше повідомлялося, що підозрюваних військових злочинців рф вже встановили слідчі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: