Косово анонсувало пакет військової допомоги для України

Читать на русском
На засіданні Контактної групи з питань оборони України Косово оголосило про другий пакет військової допомоги для Києва.
dsnews.ua

Частково визнане Косово на 20-му засіданні «Рамштайну» оголосило, що надасть Україні другий пакет військової допомоги, який складається з мінометних снарядів.

Про це міністр оборони частково визнаного Косова Еюп Мачедонсі написав у Twitter.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Косово продовжуватиме підтримувати Україну у її героїчній війні проти російської агресії. Сьогодні на засіданні Контактної групи з питань оборони України я оголосив про наш другий пакет військової допомоги для України, що складається з мінометних снарядів», — йдеться у повідомленні.

Мачедонсі також уточнив, що вантажівки, тактичні та броньовані автомобілі, які увійшли до першого пакету допомоги, будуть доставлені в Україну наступного тижня.

Нагадаємо, у вівторок, 19 березня, на базі «Рамштайн» у Німеччині завершилася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Також в ході «Рамштайну-20» стало відомо про те, що Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги на 500 млн євро. А Фінляндія виділить 30 млн євро на снаряди для ЗСУ.

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін відповів, чи збережуть зустрічі у форматі «Рамштайн» у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: