Люксембург зацікавлений у реконструкції одного з районів Дніпропетровщини – Шмыгаль

Читать на русском
Також Люксембург готовий приєднатися до втілення до сьомого пункту Формули миру президента Володимира Зеленського.
t.me/Denys_Smyhal

Люксембург висловив інтерес до відновлення Криворізького району на Дніпропетровщині.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за наслідками зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом 19 березня.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

«Цінуємо внесок у підтримку України й нашої євроінтеграції. Люксембург також висловив зацікавленість в реконструкції Криворізького району Дніпропетровської області — потужного індустріального центру нашої держави», – зазначив Шмигаль.

За його словами, Люксембург готовий приєднатися до втілення до сьомого пункту Формули миру президента Володимира Зеленського, де йдеться про покарання росії за скоєні злочини.

«Особливу увагу акцентували на санкційній політиці. Наше спільне завдання – перекрити росії всі шляхи фінансування агресивної війни. Одне з ключових питань – це конфіскація заморожених російських активів», – заявив глава Кабміну.

За попередніми даними, у Люксембурзі зберігається понад 6 млрд євро ресурсів росії. Шмигаль впевнений, що ці гроші мають уже зараз працювати в Україні.

Нагадаємо, Україна отримала кошти від Литви на відновлення шкіл та дитсадків. Глава МЗС розповів, на що б вистачило заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: