Антикорупційний суд продовжив обов'язки нардепу Гуньку

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу.
Анатолій Гунькофото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 травня строк дії обов'язків, покладених на народного депутата Анатолія Гунька. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його в одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 14 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Гунька з альтернативою 30 млн грн застави. Пізніше заставу зменшили до 10 млн грн і нардеп вийшов з-під варти. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом до суду; повідомляти суд про зміну місця свого проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідком та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Гунька – ред.), - задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених ухвалою Вищого антикорупційного суду від 12.02.2024 на обвинуваченого. Встановити строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Гунька – ред.), до 15 травня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно нардепа Анатолія Гунька та його помічника. За версією обвинувачення, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліним.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: