Мобілізовані росіяни в середньому гинуть в Україні через 4,5 місяці – дослідження

Читать на русском
За даними дослідження, у середньому мобілізовані росіяни гинуть через 4,5 місяці після повістки. Більше половини мобілізованих загинули у віці від 30 до 45 років.
Фото: ТАРС

Мобілізовані росіяни гинуть на війні проти України в середньому через 4,5 місяці. Кожен п'ятий мобілізований не прожив і двох місяців.

Це результати спільного дослідження видання «Важливі історії» та Conflict Intelligence Team, яке ґрунтується на публічних повідомленнях про загибель мобілізованих.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

На термін життя росіян після мобілізації та відправлення на фронт вплинула інтенсивність бойових дій. «Найнапруженіші з погляду втрат — осінь 2022 року та весна 2023 року, вони вносять суттєву вагу у середню тривалість життя мобілізованих на фронті. Частина вже восени потрапила до м'ясорубки в районі Сватового та Кремінної, де [російському військовому керівництву] потрібно було терміново закривати прорив [ЗСУ]. На початку [мобілізованими] забивали дірки, щоб негайно запобігти обвалу фронту, наситити його живою силою. Рекорд від повістки до могили — лише кілька днів», – розповіли аналітики CIT.

З тих, хто загинув у перший рік після мобілізації, лише одиниці протягнути понад 11 місяців.

Більше половини мобілізованих росіян загинули у віці від 30 до 45 років. Найстарший загиблий мобілізований – 62 роки.

Нагадаємо, загальні втрати російської армії в Україні перевищили 274 тисячі вбитих.

На інфографіці «Слово і діло» найбільші одномоментні втрати окупантів за час повномасштабної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: