Стало відомо, чому міністр оборони Британії скасував поїздку до Одеси

Читать на русском
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс був змушений відмовитися від поїздки до  Одеси через російську ракетну загрозу.
Фото: commons.wikimedia.org / Simon Dawson

Глава Міноборони Великої Британії Грант Шаппс скасував запланований візит до Одеси під час своєї поїздки до України 7 березня. Причиною стала загроза російського ракетного удару, яку попередила британська розвідка.

Про це пишуть The Guardian та The Sunday Times.

Зазначається, що британська розвідка попередила міністра оборони про те, що Кремль знає про плани його поїздки, тому він був змушений скасувати візит до Одеси.

Також ЗМІ вказують на ракетний удар по Одесі за день до планованого приїзду Шаппса. Тоді вибух прогримів за кількасот метрів від кортежу президента України Володимира Зеленського, загинули п'ятеро людей. Того ж дня в Одесі з візитом перебував прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

«Ця новина підвищила рівень загрози безпеці Шаппса зі значного до критичного», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно росіяни заглушили супутниковий сигнал літака, на якому міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс летів із Польщі до Лондона.

Як відомо, 7 березня міністр оборони Великої Британії прибув до України і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Політики обговорили продовження оборонної співпраці в напрямі подальшого посилення ППО та далекобійних спроможностей. Шаппс заявив, що його країна виділить додаткові кошти на закупівлю дронів для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: