Сирський про ситуацію на Авдіївському напрямку: ворог намагається прорвати оборону у смугах трьох бригад

Читать на русском
Російські війська зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямі та вже кілька днів намагаються прорвати оборону ЗСУ.
Фото: t.me/osirskiy

Російські війська зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямку та вже кілька днів намагаються прорвати оборону ЗСУ у смугах трьох бригад. Щодня вони кидають у бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку.

Про це після поїздки на позиції розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Буде більше Авдіївок»: керівник ЦРУ попередив про наслідки відсутності допомоги УкраїніЗ додатковою допомогою США Україна зможе до кінця 2024 року та початку 2025-го перехопити наступальну ініціативу на фронті. А без допомоги буде втрачати території.

Сирський розповів, що наступальні дії окупантів підтримуються інтенсивним вогнем артилерії та активним застосуванням дронів. Крім того, авіація росіян періодично завдає ударів КАБ з відстані 40-50 км, артилерійські позиції та основні елементи бойового порядку прикриваються засобами РЕБ.

«В цих умовах найбільш ефективним способом ведення оборони є - знищення бронетехніки та штурмових груп піхоти противника вогнем артилерії, діями бронегруп, комплексним застосуванням ударних безпілотних систем різних типів, захист від ворожих дронів своїх підрозділів засобами РЕБ у поєднанні зі знищенням пунктів управління ворожими БПЛА ударами ракетних систем і вогнем артилерії. Саме організації і забезпечення цих питань була присвячена моя робота», – повідомив він.

За словами головкому, разом із командирами він розглянув оптимальні варіанти дій військ, маневр резервами, забезпечення боєприпасами та іншими матеріальними засобами.

Нагадаємо, в інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ вдалося зупинити просування російських окупантів, а ситуація на фронті зараз набагато краща, ніж була за останні три місяці.

Вчора Сирський повідомив, що на південному та східному фронті командуванню вдалося запустити процес ротації військових частин ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: