Україна може отримати понад 10 млрд доларів фіндопомоги у березні-квітні – глава НБУ

Читать на русском
НБУ бачить позитивні зрушення у питанні міжнародного фінансування для України – у березні-квітні очікується отримання понад 10 млрд доларів.
Фото: НБУ

НБУ бачить позитивні зрушення щодо міжнародного фінансування для України. Незабаром наша країна може отримати нові пакети фіндопомоги від партнерів.

Про це заявив голова Нацбанку Андрій Пишний у ході брифінгу 14 березня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За його словами, протягом березня-квітня Україна розраховує отримати понад 10 млрд доларів допомоги.

Так, вже цього місяця Київ має отримати перехідне фінансування у розмірі 4,5 млрд євро. Крім того, очікується, що Рада директорів МВФ ухвалить позитивне рішення про виділення траншу у розмірі 900 млн доларів за програмою EFF.

«Активізація надходжень зовнішньої допомоги найближчим часом дозволить суттєво наростити обсяг міжнародних резервів», - підсумував Пишний.

Нагадаємо, Європарламент на пленарній сесії 27 лютого схвалив створення фонду допомоги для України у розмірі 50 млрд євро. У рамках програми допомоги Україна очікує отримати цього року 16 млрд євро.

ЗМІ також повідомляли, що Євросоюз планує виділити Україні 3 млрд євро із заморожених активів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: