ВАКС затвердив угоду з пособником судді Кропивницького апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав угоду зі слідством, на яку пішов один із фігурантів справи про хабарництво служителя Феміди.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з В'ячеславом Даньшиним, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає пособником судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара.

Таке рішення 7 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити угоду про визнання винуватості від 29 січня 2024 року в кримінальному провадженні, укладену між прокурором САП та підозрюваним (В'ячеславом Даньшиним – ред.) за участю захисника. Визнати (Даньшина – ред.) винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 368 ККУ», – йдеться в рішенні.

Судді призначили йому 5 років умовного позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах державної влади протягом 1 року без конфіскації майна. На Даньшина поклали такі обов'язки: періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем проживання; повідомляти уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

До того ж обвинувачений зобов'язався перерахувати 50 тисяч гривень на підтримку Збройних сил України.

Раніше Вища рада правосуддя відсторонила суддю Гончара від розгляду судових справ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Кропивницького апеляційного суду Володимиру Гончару. За версією слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: