Суд призначив до розгляду справу Януковича про угіддя Сухолуччя

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього президента-втікача та інших.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу колишнього президента Віктора Януковича та ще трьох осіб про заволодіння угіддями «Сухолуччя» на території лісового фонду Сухолуцької сільської ради Київської області.

Таке рішення 22 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням (Віктора Януковича – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Олександра Файніцького, Тетяни Файніцької і Віктора Марінцева – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, на 15:00 21 березня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу Януковича про угіддя Сухолуччя. За версією обвинувачення, у 2007 році експрезидент (на момент вчинення злочину – прем'єр-міністр) заволодів державним майном – земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області. Для цього він ініціював ухвалення низки управлінських рішень, згідно із якими землі незаконно передали від Кабміну до управління Київської обласної державної адміністрації. За даними експертизи, орієнтовна вартість земельних ділянок становить понад 22 млн грн.

У червні 2021 року угіддя «Сухолуччя» передали в управління мережі готельно-ресторанних комплексів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: