Справу Держгеокадастру у Київській області передали до ВАКС

Читать на русском
Столичний райсуд передав до Антикорупційного суду справу заволодіння земельними ресурсами державної форми власності.

Солом'янський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього в.о. начальника Управління Держгеокадастру у Броварському районі Київської області Миколи Момотенка, директора ТОВ «НВО Українська геодезична служба» Петра Макаренка, керівника ГО СТ «Родзинка» Олега Ткаченка та Ірини Гумуржі.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 27 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Так, 25 вересня до Антикорсуду надійшли матеріали цієї справи. Пізніше суд призначив підготовче засідання на 24 жовтня.

За версією слідства в 2015–2016 роках Момотенко, вступив в змову з Макаренком і Ткаченком для заволодіння землею, яка була у державній власності. Так, маючи доступ до персональних даних та копій паспортів окремих громадян України, ця група подала до Головного управління Держгеокадастру в Київській області підроблені заяви (клопотання) та інші документи від імені цих громадян для отримання дозволу на розробку проекту землеустрою.

Після отримання дозволу від Главку Держгеокадастру вказані особи виготовили проекти землеустрою та, використовуючи службове становище, погодили технічну документацію, сприяли її затвердженню та ухваленню рішення про передачу земельних ділянок у приватну власність. Надалі вони зареєстрували право приватної власності на ці земельні ділянки, чим заволоділи земельними ділянками, розташованими на території Богданівської сільської ради Броварського району Київської області, загальною площею 5,193 га, загальною ринковою вартістю 3,73 млн грн.

Нагадаємо, справу екс-директора «Червоного землероба» передали до ВАКС. Також до Антикорсуду передали справу «Повітряного експреса».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: