У Генштабі назвали кількість хімічних атак рф від початку вторгнення

Читать на русском
З початку повномасштабної війни російська армія здійснила сотні хімічних атак проти бійців ЗСУ та мирних жителів.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони зафіксували близько 470 фактів застосування росією боєприпасів, споряджених отруйними хімічними речовинами, із них лише за грудень цього року – 81 випадок.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Facebook у середу, 27 грудня.

Пити треба менше: в ОПУ прокоментували заяви рф про «хімічне отруєння» солдатів-окупантівОтруєння - це ще найкращий результат для російського окупанта на українській землі, яка ніколи не буде до росіян гостинною

Як зазначається, динаміка застосування зростає. Так, всього за один день 19 грудня росія здійснила вісім атак з використанням хімічних речовин.

Загалом від початку вторгнення окупанти влаштовували 465 хімічних атак.

Найчастіше росіяни використовують гранати, такі як К-51, РГР та ручна газова граната Дрофа-ПМ, які скидають з БПЛА. Однак застосовуються і саморобні вибухові пристрої, оснащені речовинами подразнювальної дії. А також проводять артилерійські обстріли із вмістом хімічно небезпечних речовин.

14 грудня було виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО із вмістом невідомої хімічної речовини, зазначив Генштаб.

28 випадків застосування небезпечних хімічних речовин було задокументовано та спрямовано на проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки.

Нагадаємо, у грудні стало відомо, що окупанти застосовують хімічну зброю проти ЗСУ на лівому березі Херсонщини. До цього росіяни обстріляли село на Запоріжжі хімічними боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: