На півдні бойова частина «шахеду» застрягла у вітряку

Читать на русском
Уламки та бойова частина ворожого БПЛА, яка становила небезпеку, застрягла у вітряку на висоті приблизно 55 метрів.
скрін з відео

На Миколаївщині уламки та бойова частина ворожого БПЛА, яка становила небезпеку, застрягла у млині на висоті приблизно 55 метрів, що еквівалентно 18-поверховому будинку.

Про це повідомило управління Нацполіції у Миколаївській області у Telegram.

Рф вночі атакувала 37 дронами: результати роботи ППОСили ППО вночі збили 33 дрони у Кіровоградській, Одеській, Херсонській, Миколаївській та Харківській областях. Також рф запустила три ракети.

За інформацією фахівців вибухотехнічної служби, внаслідок влучання безпілотника детонація бойової частини не відбулася, а залишилася всередині електрогенеруючої підстанції, залишаючись небезпечною для людей.

Демонтаж залишків дрону ускладнювався тим, що частина безпілотника знаходилася у важкодоступному місці гвинта вітряка та на висоті 55 метрів від землі.

Вибухотехніки поліції за допомогою підйомного крана піднялися на висоту та металодетектором встановили місцезнаходження бойової частини.

«Крім висоти, складність складало й те, що коли «шахед» потрапив у гвинт вітряка, він розсипався на частини по всій площині, і металодетектор майже скрізь спрацьовував. Ми проробили отвори і за допомогою спецобладнання після ретельного огляду витягли небезпечну частину безпілотника, щоб не пошкодити її. Вже спустившись на землю, знищили шляхом контрольованого підриву», – розповів заступник начальника вибухотехнічної служби поліції Миколаївщини Микола Церуш.

Нагадаємо, росія вночі атакувала Україну 37 дронами, у Повітряних силах відзвітували про збиті цілі. Наталя Гуменюк пояснила, чому росіяни збільшили кількість обстрілів на півдні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: