Апеляція ВАКС розгляне скаргу на конфіскацію майна експосадовця Одеської митниці

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою прокурора САП на рішення про цивільну конфіскацію майна колишнього митника.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора САП на рішення про цивільну конфіскацію майна колишнього заступника начальника митного поста - начальника відділу митного оформлення №1 митного поста «Одеса-автомобільний» Одеської митниці Віктора Ткаченка.

Таке рішення 6 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд задовольнив позов прокурора САП про цивільну конфіскацію майна ексмитника Ткаченка і стягнув з нього 2,8 млн грн. Суд визнав необґрунтованими набуті ним квартиру в Одесі та два паркомісця. Втім прокурор САП подав скаргу, в якій просив змінити рішення у частині зазначення в резолютивній частині обмежень щодо сум, у межах яких звернуто стягнення на два машиномісця в дохід держави.

«Поновити прокурору строк на апеляційне оскарження рішення Вищого антикорупційного суду від 25 січня 2024 року. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою держави Україна в особі САП, поданої прокурором на рішення Вищого антикорупційного суду від 25 січня 2024 року про визнання необґрунтованими активів (Ткаченка – ред.) та стягнення їх в дохід держави», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року прокурор САП на підставі матеріалів Нацагентства, а також доказів, зібраних НАБУ та САП, звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів ексзаступника начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби, а також стягнення з нього їх вартості – 2,83 млн грн.

На думку прокурора, експосадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і 2 машиномісця у історичному центрі Одеси. У подальшому третя особа подарувала ці об'єкти посадовцю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: